Nora och Emelie heter vi och är nya tekniksprångare på Forefront. Tack vare Forefronts samarbete med Tekniksprånget har vi fått möjligheten att under fyra månader praktisera här och lära oss om systemutveckling.

Tekniksprånget är ett initiativ från IVA, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, som ger ungdomar en bättre förståelse för ingenjörsyrket genom praktik på företag som valt att delta i satsningen. Syftet med initiativet är att uppmuntra fler till att utbilda sig till ingenjörer. Följ denna länk om ni vill läsa mer: Tekniksprånget eller kolla in Tekniksprångets Instagram, där vi denna veckan delar med oss från vår praktik.

tekniksprånget

Vi är 18 och 19 år gamla och har sedan första programmeringskursen på högstadiet förundrats av IT-världen. Intresset för systemutveckling växte sig starkare under gymnasietiden och därför är en praktik på Forefront perfekt för att ge oss den kunskapen som krävs för att vi ska kunna göra välgrundade universitetsval.

Tack vare Forefront och Tekniksprånget får vi chansen att själva ta del av och få egen erfarenhet av ingenjörsyrket, men framför allt systemutveckling. Det är otroligt värdefullt för oss att få en inblick i vårt framtida arbetsliv. Vem vet, om några år kanske vi är tillbaka på Forefront som utbildade ingenjörer!

Vi är peppade inför att få jobba med Forefront i höst!

Det är otroligt kul att få välkomna två engagerade tekniksprångare till Forefront! Forefront vill bidra till att fler unga att väljer utbildningar inom systemutveckling och programmering. Tekniksprånget ger oss möjligheten att inspirera framtida talanger att välja ingenjörsutbildningar och skapa framtida stjärnkodare.  – Magnus Clauson, Teamchef, Forefront Consulting

Är du intresserad av att lära dig mer om hur det är att jobba på Forefront?

Läs mer på vår Karriärsida