Ola Lövgren, SharePoint- och Microsoft 365-konsult på Forefront Consulting, anslöt till bolaget i januari och sitter på det nya kontoret i Västerås. Efter tre månader som Frontier konstaterar han att kollegorna är bland det bästa med hans jobb (”klyschigt men så är det”, lägger han till) och att han uppskattar att vara på ett stort företag – med en småföretagares själ.

Berätta lite om dig själv och din story. Vem är du?

Jag är en 65:a från Kiruna som började studera data i gymnasiet, tog några krokvägar, men hamnade till slut i Microsoft Office i slutet av 90-talet. Jag har arbetat med utbildning på olika sätt sedan jag var 16 år och idag är jag en SharePoint- och Microsoft 365-konsult boendes i Västerås.

Du har varit en Frontier sedan årsskiftet – hur har det varit att börja jobba på Forefront Consulting?

Det slog mig direkt att bolaget är väldigt måna om sin kultur och sina medarbetare. Det var något som de uttryckte mycket klart i våra inledande möten – och det har visat sig att de i hög grad lever efter sina ideal. Som anställd är du med i ett sammanhang och det är viktigt att du trivs, utvecklas och utmanas. Vi har roligt på jobbet genom att leverera bra och hållbara resultat till våra kunder samtidigt som vi hjälps åt och stöttar varandra. Du uppmanas hela tiden att lära dig mer, dela med dig av dina kunskaper och erbjuds även möjligheter att göra det. Samtidigt är takten rätt hög, även om du kan vara med och styra den. Visst finns det aspekter som inte fungerar helt felfritt, så är det överallt, men strävan är tydlig och lägger du manken till har du stora möjligheter.

Berätta mer om hur det är att jobba med en nationell leverans från kontoret i Västerås?

Jag arbetar nu som teknisk specialist inom SharePoint i ett större projekt tillsammans med två av mina kollegor från Västerås. Vi är med i ett projekt tillsammans med verksamhetsutredare, IT arkitekter, .NET utvecklare, Dynamics 365-specialister, testare och ett antal sammanhållande krafter baserade runt om i Mellansverige. Jättekul, utvecklande och utmanande! Via pandemin har vi skolats att arbeta på distans och detta gör att vi kan arbeta i spridda team utan större svårigheter.  Under de tre månader jag har arbetat i mitt nuvarande projekt har jag suttit i Västerås hela tiden förutom för två projektmötesdagar i Stockholm – och då har vi ändå projektmöten varje dag. Teamet känns samlat och tight, bara ett Teamssamtal bort. Jag kan själv arbeta hemifrån när det känns bäst.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mina kollegor. Det låter klyschigt men så är det. Och det faktum att jag känner att jag i hög grad kan styra min egen karriär. Forefront verkar på något vis vara ett stort företag med en småföretagares själ. Det finns resurser, karriärvägar och uppdrag som på ett stort företag men det finns en strävan mot att vi ska känna varandra och bry oss om varandra och företaget som i ett litet företag. Det gillar jag.

 

Se lediga tjänster i Västerås

Dela i dina sociala kanaler