Forefront Consulting gratulerar Jonah Andersson till Microsofts utmärkelse som Microsoft Most Valuable Professional (MVP) i kategorin Microsoft Azure. Jonah är nu en av 17, och dessutom den första kvinnliga, Azure MVP:n i Sverige.

MVP-titeln är en utmärkelse från Microsoft för extraordinära insatser under lång tid inom ett produktområde.

“Som Azure MVP har jag stort ansvar och möjligheter. Stort ansvar att jobba i framkant med att främja och förbättra communityn på det bästa sätt jag kan via tekniken Microsoft Azure. Jag vill vara en bra kvinnlig förebild och uppmuntra andra kvinnor att välja ett yrke inom vår bransch.”, säger Jonah.

Jonah började som systemutvecklare på Forefront i Sundsvall för ett år sedan. Hon jobbar med fullstack systemutveckling inom .NET hos en av Forefronts allra första kunder.

Jag är oerhört stolt över Jonah både innan och efter hennes utmärkelse som Microsoft Azure MVP. Från första dagen jag träffade henne har hon utmärkt sig för sitt driv, kompetens och engagemang. Hennes bidrag är stort, både till Forefront och våra kunder där hon givmilt delar med sig av sina kunskaper!”, säger Linda Åstrand, Ansvarig för Region Mitt på Forefront.

Inom Forefront är Jonah aktiv i Jämställdhetsteamet och är mentor åt flera kvinnliga systemutvecklare både inom och utanför Forefront. Jonah är även engagerad i Forefronts kompetensteam, där har hon haft en drivande roll i ett Cloud Boost-program som syftar till att kompetensutveckla internt för att öka Forefronts bidrag till kunder inom bland annat Cloud Transformation.

På fritiden delar hon kunskap och tekniska erfarenheter om cloudplattformen Azure till andra systemutvecklare i Sverige och internationellt. Detta genom blogginlägg på hennes webbplats, talaruppdrag och podcastintervjuer inom olika tech communities. Under april 2021 gjorde hon 7 Azure-presentationer i olika länder – Nederlanderna, Danmark, Filippinerna, Ghana, och globalt. Då det saknades en meetup community i Sundsvall med omnejd har hon även startat Azure User Group Sundsvall Sweden. Läs mer om Jonah och hennes arbete via hennes MVP profil.

Vill du veta mer?

Kontakta: Linda Åstrand, linda.astrand@forefront.se

Dela i dina sociala kanaler