Att starta din utvecklarkarriär direkt efter universitetet kan vara skrämmande. Visst att du har hunnit lära dig en hel del om mycket, men speglar utbildningen verkligen det riktiga arbetslivet och det du behöver kunna för att räknas som en duktig systemvetare? 

Om du sen ändå lyckats få ett jobb som programmerare, hur gör du för att fortsätta utvecklas som utvecklare och hålla dig relevant inom branschen? Forefronts lösning på detta heter Tech Evolution och det är ett nystartat program som är perfekt till dig som är relativt nybliven utvecklare på arbetsmarknaden. Programmet går att sammanfattas som en verktygslåda, talangfabrik och karriärboost – men vad är det egentligen? Det är vad denna första del av en tredelad artikelserie ska reda ut. Del två, som kommer i nästa vecka, går mer in på programmets innehåll och del tre tar upp de största fördelarna med Tech Evolution.

Vad är Tech Evolution

Tech Evolution – ett av Forefronts viktigaste initiativ

Med tekniken i fokus skapades ett av Forefronts viktigaste initiativ, ett teknikprogram med mål att få redan duktiga talanger att bli ännu bättre. Tech Evolution hjälper till att boosta din karriär genom att tillhandahålla verktygslådan och perspektivet för hur riktigt bra och hållbara system och lösningar byggs.

Idag är det tekniken som driver marknaden och efterfrågan på konsulter som kan kombinera en datadriven utvecklarroll med ett agilt och affärsdrivet konsultmannaskap är hög. Tech Evolution kan därför ses som en viktig investering i bolagets framtid, där återväxten, kunskapsdelning och passionen för hantverket genomsyrar hela Forefront.

Skillnad mellan Tech Evolution och ett traineeprogram

Forefront har sedan många tillbaka haft ett mycket framgångsrikt traineeprogram som gett nyutexaminerade studenter inom både management och teknik en grym start på karriären. Traineeprogrammet gav under två års tid en bra introduktion till konsultlivet samt en bred kompetens inom företagets alla verksamhetsområden.

För att möta marknadens höga efterfrågan på utvecklare skapades i stället Tech Evolution, som på många sätt kan liknas med traineeprogrammet men som faktiskt är något helt annat. Tech Evolution är ett spetsigt teknikprogram som sträcker sig över drygt ett år och som fokuserar på modern systemutveckling över hela stacken. Du som går programmet arbetar främst ute i kunduppdrag, men du ges dessutom tid för kompetensutveckling och utbildningar för att kunna bli en ännu bättre utvecklare och systemvetare.

Bli en av de absolut bästa utvecklarna och konsulterna på marknaden

Forefront vill ta hand om dig som redan är duktig och stärka dig till att bli en utvecklare som kan bygga framtidens lösningar. Syftet med Tech Evolution är att du med erfarenhet och passion för systemutveckling ska fördjupa och bredda dina kunskaper för att på sikt kunna blomma upp och bli en ännu vassare utvecklare. Därför riktar sig programmet till dig som är nyutexad eller arbetat ett par år inom systemutveckling redan.

Utveckla i framtidens framkant

Tech Evolution är ett teknikinriktat program fullproppat med allt som kan tänkas behövas för att bli morgondagens stjärnkonsult och systemutvecklare. Förutom ett skräddarsytt upplägg innehållande utbildningar framtagna av Forefronts experter får du jobba och växa tillsammans med några av Sveriges vassaste utvecklare och konsulter. Kortfattat går det att sammanfatta vad Tech Evolution är med följande lista (för alla gillar ju listor):

  • Ettårigt teknikprogram för dig som har jobbat i 1–2 år kring systemutveckling, eller dig som är nyutexaminerad civilingenjör, system- eller datavetare.
  • Ett av Forefronts viktigaste initativ.
  • Kompetensutveckling inom modern systemutveckling över hela stacken.
  • Kombination av en datadriven utvecklarroll med ett agilt och affärsdrivet konsultmannaskap.
  • Coaching och stöttning för att du ska kunna blomma ut till din fulla potential.

Mer om själva innehållet och upplägget av Tech Evolution går att läsa i nästkommande del av denna artikelserie. Innehållet i programmet är dynamiskt och utvärderas och uppdateras efter hur marknaden ser ut och vad som är relevant. Programmet är med andra ord utformat för att, liksom Forefront, ständigt ligga i framtidens framkant och med det sagt går det att sammanfatta beskrivningen av Tech Evolution som den allra bästa möjliga fortsättningen på resten av din karriär.

Läs mer och ansök här

Skriven av Sophia Caspár, Webbutvecklare och operativt ansvarig för Tech Evolution, Forefront Consulting

Dela i dina sociala kanaler