Du som läst första delen i artikelserien om Tech Evolution har förhoppningsvis fått en introduktion om vad programmet är och bidrar med. Om du inte läst den än, hittar du den här. Del tre, som kommer i nästa vecka, tar upp de största fördelarna med Tech Evolution. Nu är du förstås mer nyfiken kring hur programmet ser ut och bedrivs i praktiken och det är det som den här artikeln kommer att förtydliga!

Under drygt ett år så kommer du att få verktygslådan och perspektivet för hur du utvecklar system och lösningar som ger ett stort värde, håller hög kvalitet och kan levereras ofta. Introduktion till ramverk som tekniker blandas med kritiskt avgörande principer och mjuka värden som gör skillnad.

Starten på Tech Evolution

I början av programmet får stifta bekantskap med Forefront som bolag och vad det innebär att vara konsult på Forefront – att vara det som vi kallar för en Frontier. Du kommer med hjälp av en mentor och andra medarbetare att bli utbildad och coachad inom de affärsmässiga, konsultmässiga och inte minst de teknikmässiga grunderna. Med denna kunskap kommer du kunna omsätta teknik med verksamhetsinsikter och ta värdeskapande till helt nya nivåer.

Tech Evolution – Hur ser året ut

Kompetensutveckling och konsultmannaskap

Mixat med konsult- och affärsmannaskap, får du attraktiva och marknadsefterfrågade kompetenser inom modern systemutveckling över hela stacken. Du kommer att lära dig att förena en datadriven utvecklarroll med att ge agila värden för Forefronts kunders verksamheter, som på riktigt gör skillnad och tar deras digitala resor framåt.

Du kommer under årets gång att få lära dig hur du skriver kvalitativ, testdriven och domänanpassad kod som bara blir bättre och bättre, och mer förvaltningsbar över tid. En fullstackutvecklare behöver ha verktygslådan för att täcka hela stacken och du får jobba från frontend till backend och ner mot databaser, datamodeller och dataflöde. I en uppkopplad och datadriven värld är hantering av data något som du som utvecklare behöver vara bekant med, och även skicklig på att bemöta i din utveckling och problemlösning.

Moderna ramverk

Du får lära dig om hur du förlänger det tekniska fundamentet för den agila verksamheten, och hur du kan leverera kontinuerligt och med kvalitet genom automatiska flöden. Du får lära dig konstens alla regler inom väsentliga och relevanta DevOps-principer. Du kommer väldigt ofta att springa på och bli inlärd inom det som vi på Forefront kallar för Software Professionalism. Det innebär att du som utvecklare kommer att lära dig att leverera tekniska lösningar som tillämpar den grad av föränderlighet och kvalitet som våra kunder efterfrågar.

Certifieringar i Microsoft och Google

Forefront är strategisk partner till några av de största leverantörerna för molnplattformar och tekniska ramverk, så under programmets gång får du genomgå certifieringar inom exempelvis Googles och Microsofts teknologi-portfölj.

Redan från start så tillhör du en affärsenhet där du kommer att få rätt coachning och stöttning för att nå din fulla potential. Av arbetstiden kommer 20% att gå åt programtillhörande kompetensutveckling, och på återstående 80% så kommer du att få praktiskt använda din kompetens hos någon av de kunder som Forefront dagligen hjälper i sina digitala resor.

Ett Tech Evolution i ständig förändring

Givet att vi förekommer i en digital, och milt uttryckt förändringsbar värld, så har Tech Evolution ett väldigt levande innehåll. Vi ser utveckling som en färskvara när det kommer till tekniker och ramverk. Däremot är principer och inställning något varaktigt, och vi tror att vi har det perfekta upplägget för att du som utvecklare ska få helt rätt plattform att växa ytterligare!

» Läs mer och ansök till nästa omgång här

Skriven av: Gustav Eggers, Operativt ansvarig Tech Evolution, Forefront Consulting

Dela i dina sociala kanaler