15 juni 2021

Tid: 08:00 – 09:00
Plats: Digitalt

Hur bygger du en applikation som klarar höga belastningstoppar? Har du funderat på varför ”Alltid öppet” har haft tillgänglighetsproblem?

webinar

Forefront bjuder in till webinar på ämnet eventdriven arkitektur! Hur går det till att använda eventdriven arkitektur för att skapa moderna system som klarar belastningstoppar och undviker fallgropar och otillgängliga system vid hög belastning till exempel på Black Friday?

Under webinaret får du en kort introduktion till konceptet eventdriven arkitektur och vad det innebär att bygga system baserat på det. Därefter fördjupar vi oss i de problem som eventdriven arkitektur kan lösa och delar med oss av erfarenheter kring hur eventdriven arkitektur varit framgångsrikt i de projekt vi bedrivit. Som avslutning kommer Microsoft introducera hur deras tjänster i Azure stöttar resan från monolit till eventdriven arkitektur.

Agenda:

  • Introduktion till eventdriven arkitektur
  • Hur bygger du system baserat på eventdriven arkitektur och vad ställer det för krav på din utvecklingsmiljö?
  • Hur kan du nyttja Azure till att bygga eventdrivna system?

Om talarna:

  • Jan Lindström, är konsult senior konsult inom systemutveckling på Forefront med fokus på mikrotjänster och eventdrivna system
  • David Hedman, är senior cloud-arkitekt med lång erfarenhet av både systemutveckling och lösningsarkitektur i Azure
  • Karl-Henrik ”KH” Nilsson, är erfaren systemutvecklare och jobbar på Microsoft i rollen som Cloud Solution Architect med fokus på Azure. Följ honom på Twitter, @khnilsson eller läs hans blogg

Dela i dina sociala kanaler

Transformera monoliter till ett eventdrivet system

Datum

15 juni 2021

Tid

08:00 – 09:00

Plats

Digitalt

Relaterade ämnen

Anmälan till Transformera monoliter till ett eventdrivet system

Anmälan till eventet är nu stängd. Vid frågor kontakta event@forefront.se