Projektbeskrivning

Apoteksaktör

Ökat affärsvärde genom snabbare digitalisering​

Apotekaktörens utmaning

Kunden hade skapat en ny Business Information Officer-roll som skulle generera affärsvärde och agera som en brygga mellan IT och verksamhet. För att skapa kundvärde var främsta behovet för apotekskedjan en högre utvecklingstakt, smidigare beslutsprocesser och en kort time to market.

Forefronts bidrag

Analys av arbetssätt, processer och intervjuer av stakeholders genomfördes för att kunna ställa en diagnos. Forefront Consulting utarbetade en förslag på ny rollbeskrivning, arbetsprocess, mötesstruktur, informationshantering och verktygslåda. Införande av BDN som del av business-case samt nya underlag för investeringsbeslut och beställarstöd. Forefront levererade också coaching och metod/materialframtagning för att stötta arbetssättet för business owners.

Uppnått resultat

Förändringarna bidrog till bättre kommunikation, mer transparens, ett leveransteam och en IT-avdelning som förstod affärsnyttan vilket gav snabbare beslutsprocess, enklare att prioritera och bättre kvalitativa leveranser och ökad förståelse för vikten av time to market. Detta skapade en grund för verksamheten att enklare anpassa sig för implementering av SAFe.

Dela i dina sociala kanaler