Forefront Academy

Inspiration, lärande och nätverkande

Att hålla koll på omvärld och framtid, att utveckla nya förmågor och kunskaper – det är sådant som spelar roll för att skapa en framgångsrik framtid. Vi har etablerat Forefront Academy för att vi brinner för det vi gör och vill dela med oss av det vi kan. Med passion och expertis genomför vi utbildningar och hjälper våra kunder att göra framgångsrika förflyttningar och bygga egen förmåga inom bolaget. Våra lärare är erfarna och djupt kunniga konsulter – för dem är det en självklarhet att teorin ska vara tillämpbar för att skapa värde.

Forefront Academy erbjuder kompetensutveckling inom Cloud Transformation, Business Agility och Artificial Intelligence. Vi genomför längre utbildningsprogram som vi kallar för akademier, grundkurser och nätverk såväl som kortare introduktionsutbildningar ämnade att inspirera och väcka nyfikenheten att lära mer.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta academy@forefront.se

Helena Carlsson

Alla våra utbildningar erbjuds på distans

Vi har lång erfarenhet av att jobba digitalt, och erbjuder självklart samtliga våra kurser på distans i hybrid form. Se våra utbildningar nedan.

Kurser inom SAFe®

SAFe står för Scaled Agile Framework och är ett ramverk för att skapa samverkan mellan flera agila team. SAFe-utbildningar är en av hörnpelarna i Forefronts utbildningsverksamhet och vi erbjuder flera kurser inom området som ger dig verktygslådan att tillämpa agila metoder i en organisation som är under utveckling.

Alla våra lärare är seniora konsulter som har lång erfarenhet av agila omställningar.

» Läs mer om våra lärare inom SAFe här

Akademier

Är det gedigen kunskap och förmåga du vill bygga upp så är en akademi du ska gå. Dessa utbildningar sträcker sig över flera månader, med olika delmoment, praktiska övningar samt en avslutande certifiering. I akademin varvas teori med praktik. Stor vikt läggs vid diskussion och grupparbeten, där deltagarna får chans att ta inspiration av varandra.

Öppna och företagsanpassade utbildningar

För oss är kompetensutveckling mycket mer än ”att gå på kurs”. En viktig komponent är att lärandet sker genom interna kunskapsutbyten och kunskapsöverföring. Det är också viktigt att kompetensutvecklingen är tydligt kopplad till den verklighet vi befinner oss i så att teori går att anpassa till praktik.

Vi erbjuder därför anpassade utbildningar till våra kunder som ett komplement till den rådgivning som vi ger i våra konsultuppdrag. Kontakta oss gärna för referenser. Är ni bara en eller ett par personer som vill gå en utbildning är våra öppna utbildningar den vanligaste lösningen.

Helena Carlsson

Kurser

Vill du ha en stabil bas inom ett ämne eller en specifik fördjupning? Då finns våra kurser. De har varierande målgrupp och sträcker sig allt ifrån tre timmar till tre dagar. Grundkurserna, eller introduktionskurserna, riktar sig till dig som inte har tidigare erfarenhet inom respektive område, men vill kunna jobba operativt inom det. Med våra fokuskurser fördjupar du dig inom valt område och det leder ofta till en certifiering.

Inspiration – en kortare introduktion

Känner du att du vill ha en inspirationsföredragning och en introduktion för att snabbt förstå en specifik frågeställning eller område så hittar du erfarna experter och föreläsare hos oss. Vi erbjuder ett urval av inspirationsföredragningar baserat på områden som vi har både djup och lång erfarenhet av. Just nu trendar föredragningar inom:

  • Digital Innovation – enabling the game changer
  • Future ecosystems and platforms

Vill du veta mer om våra inspirationsföredragningar, kontakta Michael Forsberg

Nätverk

Tillsammans är ett viktigt värdeord för oss. Därför arrangerar vi nätverk, rundabordsaktiviteter med mera där vi diskuterar frågeställningar och funderingar tillsammans med befintliga och nya kunder, samt samarbetspartners och andra inspiratörer.

Ledare som driver AI-utveckling

Syftet med nätverket är att, tillsammans med andra AI-ledare, dela erfarenheter, diskutera utmaningar och lyssna på intressanta case. Allt under ledning av Michael Forsberg, AI- rådgivare på Forefront. Nätverket är kostnadsfritt och bygger på förtroende. Det som sägs på mötena stannar där. Personerna du träffar kommer ha relevanta roller på företag inom andra branscher än din egen. Forefront faciliterar 4 möten per år, ett per kvartal.

Om du är intresserad, hör av dig till Agneta Lund.

Nätverk inom informationsstyrning

I vårt nätverk inom informationsstyrning får du möta personer från olika företag, myndigheter och branscher och diskutera frågor inom informationsstyrning, informationsarkitektur och informationskvalitet, samt dela erfarenheter. Deltagarna i nätverket beslutar gemensamt vilka ämnen som ska diskuteras och det kommer ske cirka fyra träffar per år, á två timmar. Nätverket är kostnadsfritt. Kursträffar sker löpande under året.

Om du är intresserad, hör av dig till Johan Tegnerud.

Nätverk inom affärsarkitektur

Ökad förändringstakt och digitalisering ställer höga krav på företag att snabbt anpassa och investera i sina verksamheter för att möta kundernas efterfrågan och möjliggöra innovation. Syftet med nätverket är att skapa ett forum för deltagare att dela frågeställningar, erfarenheter och insikter om företags strategiska arkitekturarbete i roller som affärs-, verksamhets-, enterprise- och chefsarkitekter. Deltagarna väljer själva ämne och agenda samt ansvarar för att driva och presentera innehåll. Vi träffas cirka 4 gånger per år under en frukost i Forefronts lokaler.

Om du är intresserad, hör av dig till Mathias Kristiansson.

Vill du få uppdateringar om våra utbildningar och aktiviteter inom kompetensutveckling? Anmäl dig här!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.