Projektbeskrivning

Introduktionskurs
Business Agility & Skalade agila metoder

Business Agility – buzz word eller framgångsfaktor?

Business Agility har blivit ett samlingsord för den snabbrörliga förändringsförmåga som ses som en avgörande framgångsfaktor för såväl företag som andra organisationer. Men vad innebär Business Agility egentligen – vad krävs för att etablera en lean-agil förändringsförmåga inte bara i din digitala utvecklingsprocess utan i hela din organisation? Hur kommer det att påverka din operativmodell, ditt ledarskap, kultur & värderingar?

Skalade agila metoder så som SAFe likställs idag med agil transformation – men vad innebär det att skala agilt och på vilket sätt bidrar arbetssättet till att bli mer ”Business Agile”?

Mål

Målet med kursen är att skapa en grundläggande förståelse för vad som menas med Business Agility – varför det är en avgörande framgångsfaktor för företag och organisationer samt vilka förmågor som krävs för att skapa den eftertraktade lean-agila förändringsförmågan. Kursen syftar också till att ge en introduktion till vad skalade agila arbetssätt innebär och en överblick över några av de vanligaste metoderna, däribland SAFe.

Målgrupp

Kursen riktar sig till ledare, säljare, affärsägare och IT-ansvariga som är intresserade av att förstå vad som ligger bakom det populära uttrycket Business Agility – vad det egentligen innebär och hur skalade agila metoder är en del i den agila transformationen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men en grundläggande förståelse kring agila-metoder och lean-agila arbetssätt ger dig ännu bättre utbyte av kursen.

Upplägg

Som tillägg kan en faciliterad agil mognadsanalys av er verksamhet erbjudas.

Innehåll:

  • Varför Business Agility?
  • 6 grundläggande förmågor för Business Agility
  • Vad innebär skalning av agila metoder och vad skiljer de vanligaste metoderna åt?
  • Introduktion till skalade agila ramverk med särskilt fokus på SAFe.

Dela i dina sociala kanaler

Kurslängd

Tre timmar

Anmälan

Anmäl ditt intresse för utbildningen via formuläret längst ned på denna sida

Frågor?

Kontakta academy@forefront.se

Jag vill ha mer information om
Introduktion: Business Agility och Skalade agila metoder

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.