Projektbeskrivning

Grundkurs
Processarkitektur och processutveckling

Grundkurs i processarkitektur och processutveckling

Denna tvådagarskurs ger dig grundkunskaper i vad processarkitektur är och hur ett sådant angreppssätt kan användas för att utveckla en verksamhet. Kursen består till stor del av övningar i processmodellering på olika nivåer för att ge dig en bra bas för kommande kartläggnings- och utvecklingsarbete i den egna verksamheten.

Mål

Målet med kursen är att ge deltagarna grundkunskaper i vad processarkitektur är och hur dessa kan användas för att utveckla en verksamhet.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill förstå hur processarkitektur kan bidra till verksamheters effektivitet och även förstå hur modellerna tas fram. Detta kan gälla till exempel ledare som ska fatta beslut om införande av ett processorienterat arbetssätt i den egna verksamheten, verksamhetsutvecklare, processledare eller kravanalytiker som vill få fler verktyg i sin roll och lösningsarkitekter som vill förstå hur denna typ av modeller kan användas.

Upplägg

Kursen kan genomföras på uppdrag av våra kunder. Den ingår också som en del i utbildningsprogrammet för våra traineer. Kursen sker dagtid under två dagar, men även en komprimerad variant på en dag med fokus på teori och färre övningar kan tillhandahållas.

Innehåll:

  • Introduktion till ett processorienterat synsätt
  • Grunder i processarkitektur och modellering
  • Mätning och uppföljning av processer
  • Processutveckling
  • Att leda processarkitekturarbete

Dela i dina sociala kanaler

Kurslängd

Två dagar (även en komprimerad variant på en dag med fokus på teori och färre övningar kan tillhandahållas).

Anmälan

Anmäl ditt intresse för utbildningen via formuläret längst ned på denna sida

Frågor?

Kontakta academy@forefront.se

Jag vill ha mer information om
Grundkurs: Processarkitektur och processutveckling