Projektbeskrivning

Akademi: Service Design

Kristian

Hitta nya sätt att utveckla er verksamhet och era tjänster med hjälp av designmetoder

Digitaliseringen har gjort att utvecklingen i samhället går snabbare än någonsin. Förutsättningarna förändras snabbt och vi måste hitta nya sätt att göra saker på. Att använda design som metod innebär att man jobbar tillsammans med andra för att se ett problem från olika perspektiv.

Vi är experter på Service Design (tjänstedesign) och vi har sett vad man kan åstadkomma med design. Hur man tillsammans kan hitta nya sätt att lösa problem. Det är det som driver oss i vårt jobb. Vad menar vi då med designmetoder? Det finns tusentals modeller som visar hur man arbetar designdrivet. Men egentligen handlar det bara om tre saker: att lyssna, att utforska och att utveckla.

Tjänstedesign guidar oss genom förändrings- och utvecklingsarbetet, som ofta följer två spår. Det första är hur man kan jobba designorienterat hos organisationen. Och det andra om att utveckla och designa tjänster som ger det stöd som organisationens målgrupper behöver. Tjänstedesign hjälper organisationen att ligga steget före. Med nya metoder, processer och verktyg.

Mål

Efter genomförd kurs kan du arbeta som tjänstedesigner eller anamma synsätt och designmetoder i din nuvarande roll.

Målgrupp

För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du förkunskaper inom design, systemutveckling, verksamhetsutveckling, affärsutveckling, förändringsarbete eller liknande. Du behöver inte ha kunskap om samtliga dessa områden. Du kanske är produktägare, processägare, UX:are eller verksamhetsutvecklare.

Upplägg

Kursen omfattar 6 halvdagar och ges på svenska.
Mellan kurstillfällena förväntas du utföra grupparbeten (ca 8h arbete mellan varje kurstillfälle). För examination krävs deltagande på samtliga kurstillfällen samt inlämning av resultat från samtliga grupparbeten.

Dela i dina sociala kanaler

Kurstillfällen

2021: 9/11, 25/11, 6/12
2022: 11/1, 27/1, 17/2

Pris

49 500 SEK

Plats

Digitalt

Frågor?

Kontakta academy@forefront.se

Anmälan till
Akademi: Service Design

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.