Projektbeskrivning

Akademi
Tjänstedesign / Service Design

Hitta nya sätt att utveckla er verksamhet och era tjänster med hjälp av designmetoder

Digitaliseringen har gjort att utvecklingen i samhället går snabbare än någonsin. Förutsättningarna förändras snabbt och vi måste hitta nya sätt att göra saker på. Att använda design som metod innebär att man jobbar tillsammans med andra för att se ett problem från olika perspektiv.

Vi är experter på tjänstedesign och Service Design och vi har sett vad man kan åstadkomma med design. Hur man tillsammans kan hitta nya sätt att lösa problem. Det är det som driver oss i vårt jobb. Vad menar vi då med designmetoder? Det finns tusentals modeller som visar hur man arbetar designdrivet. Men egentligen handlar det bara om tre saker: att lyssna, att utforska och att utveckla.

Tjänstedesign, eller Service Design som det också heter, guidar oss genom förändrings- och utvecklingsarbetet, som ofta följer två spår. Det första är hur man kan jobba designorienterat hos organisationen. Och det andra om att utveckla och designa tjänster som ger det stöd som organisationens målgrupper behöver. Tjänstedesign hjälper organisationen att ligga steget före. Med nya metoder, processer och verktyg.

Mål

Efter genomförd kurs kan du arbeta som tjänstedesigner eller anamma synsätt och designmetoder i din nuvarande roll.

Målgrupp

För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du förkunskaper inom design, systemutveckling, verksamhetsutveckling, affärsutveckling, förändringsarbete eller liknande. Du behöver inte ha kunskap om samtliga dessa områden. Du kanske är produktägare, processägare, UX:are eller verksamhetsutvecklare.

Upplägg

Kursen omfattar 6 halvdagar och ges på svenska.
Mellan kurstillfällena förväntas du utföra grupparbeten (ca 8h arbete mellan varje kurstillfälle). För examination krävs deltagande på samtliga kurstillfällen samt inlämning av resultat från samtliga grupparbeten.

Dela i dina sociala kanaler

Kurslängd

Sex halvdagar över fem månader

Anmälan

Vårens utbildningstillfälle har startat. Välkommen med din intresseanmälan via formuläret längst ned på denna sida, så hör vi av oss till dig när vi lagt upp datum för nästa start.

Pris

49 500 SEK exkl. moms.

Plats

Digitalt eller på plats i Stockholm.

Frågor?

Kontakta academy@forefront.se

Jag vill ha mer information om

Akademi Tjänstedesign / Service Design

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.