Projektbeskrivning

Maskinuthyrningsföretag

Digitalt rustad för att transformera byggindustrin

Uthyrningsföretagets utmaning

Byggsektorn har fortsatt att fungera som den alltid har gjort. Den är beroende av manuellt arbete och har etablerade affärsmodeller. Som ett resultat har produktiviteten stagnerat och industrin står inför flera andra stora utmaningar. Först nyligen har digital teknik börjat komma in i industrin och gradvis förändras tankesätt och metoder. Potentialen för effektiviserings- och miljövinster är nästintill obeskrivliga. Men också möjligheter till nya intäktsflöden.

Forefronts lösning

En omvärldsanalys och scenarioplanering gav en inblick i vad byggindustrin har att förhålla sig till. Därefter, fastställdes en digital målbild och strategi med ledningsgruppen. Parallellt utvärderades deras digitala mognad och en roadmap togs fram. Förutom detta levererade projektet kompetens inom digital teknologi och dess möjliggörande krafter inom alla delar av verksamheten.

Uppnått resultat

Projektet gav förståelse för dagens digitala mognad och fokusområden för framtida insatser. Det gav också en förståelse för ett mer agilt strategiarbete och en roadmap med initiativ för att realiseras den digitala målbilden. Projektet medförde samsyn inom ledningsgruppen och insikt för att kravställa mot koncern.

Dela i dina sociala kanaler